Vaccineren  - Titeren

 

Uw hond jaarlijks laten vaccineren met een cocktail-enting: is dit wel nodig? Vaccineren is goed, maar met mate: eens in de 3 jaar is méér dan voldoende!!

Het vaccineren van onze hond is belangrijk, maar recent onderzoek toont aan dat het inentingsbeleid van de laatste jaren achterhaald is. Wij mensen laten ons ook niet elk jaar tegen polio en tetanus inenten. Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, gaat men tegenwoordig uit van de gedachte” Zoveel nodig, maar zo weinig mogelijk, aangepast aan het individuele risico dat een hond zou kunnen lopen. Onderschat de bijwerkingen van vaccinaties niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk chemische stoffen zoals Thiomersal. Dit bestaat voor 50% uit kwik, kankerverwekkende formaldehyde, paraffine, aluminium enz. die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten. Formaldehyde is kankerverwekkend en net zo gevaarlijk als asbest en plutonium. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen (bijvoorbeeld allergieën, epilepsie, auto-immuunziekten) en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat.

Vooral de cocktail-entingen zijn zeer belastend voor de hond.

 

Het is belangerijk uw pup te beschermen tegen verschilende ziektes `ja `. Voorkomen is beter dan genezen in die jonge leeftijd. Want de ziektes kune voor uw pup dodelijk verlopen ! Ook bij een pup kan er een titerbepaling gedaan worden , vraag uw dierenarts of zoekt een diernarts die het eens is met een veilig optie voor vaccinatie en/of titerbepaling voor u hond/pup.

Bij elke vaccinatie of titeren laat uw de hond ook aub uitgebrijd nakijken, zodat eventuele problemen kunnen worden op tijd besproken  en de kanz op vroeg tijdig ontdekken groot is, better vroeg erbij als te laat .

Omdat vaccinaties zéér belastend zijn voor uw hond, is het belangrijk dat deze voor de innenting gezond is. Ook onderschat de bijwerkingen van vaccinaties aub niet. Behalve de inentingsstof zitten in de prik namelijk ook chemische stoffen ,die het immuunsysteem en de hersenen van het dier ernstig aan kunnen aantasten. Men weet tegenwoordig dat tussen een heel aantal aandoeningen bijvoorbeeld kankerverwekkend , allergiën, epileptie, auto-immuunziektes en vaccinaties een oorzakelijk verband bestaat. Zelfs tot overleding van Honden.Elk jaar vaccineren is overbodig, slecht en ziekmakend voor uw hond .

 

Titeren:

Het beste is uw hond te - Titeren- (vaststellen van antistoffen) . Er wordt bloed afgenomen ( er is maar 1 druppel bloed voor nodig ) en er word gekeken op je hond voor bepaalde ziektes er nog genoeg antistoffen aanwezig zijn.

 

Innenting schema dierenarts :

6 weken - Puppy enting Parvovirose (parvo) en Hondenziekte (ziekte van carre )

9 weken -  enting Ziekte van Weil en Parvovirose 

12 weken - Cocktail enting = Parvovirose, Hondenziekte, Weil, Leverziekte , Parainfluenza

13 weken - Rabius (hondsdolheid )

Jaarlijkse herhaling - Weil en Parainfluenza

om de 3 jaar - Cocktail ( Parvo , Hondenziekte ,  Leverziekte ,  Parvovirose   )

om de 3 jaar - hondsdolheid  ( opwel het zo is dat blijkbar 1 keer in het leven rabius eente goed is voor het geheel leven van de hond )

 

GEEN KENNELHOEST EXTRA GEVEN! want de Parainfluenza , de belangerijkste is in de cocktail aanwezig

 

Is er langdurige immuniteit ? " Ja"

Recente studies wijzen uit dat verschillende vaccinaties voor langdurige immuniteit zorgen.

Bescherming langer dan 7 jaar : Hondenziekte, Hepatitis, Parvo

Bescherming waarschijnlijk zelfs levenslange door eenmalig Hondsdolheid inenting: Rabiës

 

Ziektes Uitleg:

 

Hondenziekte

Hondenziekte is ziekte van Carre , deze ziekte wordt veroorzaakte door het Canine Distemper Virus , welke honden van alle leeftijden kan besmetten via speksel , urine en ontlasting . De ziekte veroorzaakt o.a. braken en diaree, verloopt snel en heeft vaak een fatale afloop.

 

Parvovirose - Parvo

Parvovirus geeft heftig braken en diaree en verloopt bij veel pups dodelijk . Het virus wordt verspreid via de ontlasting , urine en speeksel.

 

Leverziekte

Besmettelijke leverziekte ( Hepatitis Contagiosa Canis ) Een virusziekte die sommige honden licht ziek maakt , maar voor andere dieren dodelijk kan aflopen , ook bij zwake - imunzwake honden wel eens , oof schaade kan achterlaten bij u hond al sdi eniet sterk genoeg is .  het virus wordt verspreid via de ontlasting , urine en speeksel .

 

Ziekte van Weil - leptospirose

Deze ziekte wordt verspreid via de urine van ratten en besmette honden . Ook de mens kan besmet raken . De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie , welke de nieren en lever erg beschadigt. Voor honden die veel zwemmen is de enting tegen de ziekte van weil twee mal per jaar aan te raden.

 

Kennelhoest (Parainfluenza en Bordetella Bronchosepta )

Kennelhoest is een zeer hardnekkige ziekte , veroorzaakt door verschillende micro - organismen. In de gewone enting zit Parainfluenza , dit is een van de standard verwekkers van kennelhoest. De andere verwekker is de bacterie Bordetella , deze zal je kune vaccineren bij een verblijf in een Pension - Kennel - Asiel. War duus veel honden op klein ruimte bij elkaar komen voor merdere dagen .

 

Rabius (Hondsdolheid)

Rabies, ook wel hondsdolheid genoemd, wordt veroorzaakt door een virus dat besmette dieren bij zich dragen. Het is een dodelijke ziekte. Het virus wordt overgebracht door speeksel van een besmet dier .Hondsdolheid komt wereldwijd voor. Dieren die besmet zijn kunnen het virus overdragen voordat ze zelf ziekteverschijnselen tonen.

 

nog meer info - op de nieuwste stand , kijk hier : http://vaccinatiebeleid.rauwevoedingvoorhonden.nl/