Urticaria Onschuldige Bulten

veel bekend bij de Amerikaanse Bulldog

 

Het ene moment is er nog niets aan de hand en een paaar uur later (soms s’ochtends als je de hond will begroeten) schrik je: de huid van je hond is overdekt met zachte bulten, varierend in afmeting van een halve centimeter tot soms wel 5 centimeter in doorsnede.

Het is een acute allergische reactie of stress reactie die in de meeste gevallen vanzelf verdwijnt. Urticaria is de officile naam voor de aandoening die in de nederlandse volksmond netelroos of galbulten of kwaddels wordt genoemt.

           

De bulten zien er uit alsof de hond in en wespen nest gefallen is some zijn zo grot als een knopp of shoteltje.Het is niets anders dat vochtophopingen in de onderhuid, wardoor de zwellingen zacht aanvoelen. De huid blijft intact. Als er schurfterige plekken ontstaan, is er doorgaans iets anders aan de hand .

"Urticaria"kann op het hele lichaam voorkomen: hofdt , snuit , benen ,buik etc.. naturlijk u hond ziet er niet fraai uit ermee, maar last heeft hij weinig ervan betje jeuken kann het, laat hem niet krabben en blijf af van de bulten.

Tegen het jeuken kun je babypoeder gebruiken. Ga nooit peuteren of knijpen in zo’n bult. Het is het beste als de huid intact blijft. Erg gefahrlijk is de aandoening dus niet , maar wat is het? Neetlroos is een allergische reactie van de huid op ....Ja,op wat?

Dat is namelijk het problem , het kann van alles zijn , uitlopend van iets dat de hond heeft gegeten (kann ook op voer ) tot war hij mee in anraking is gewesen of heeft ingeademd of wat hem heeft geprikt of stress situatie bevoorbeeld nieuwe omgeving gewest, soms de stomste dinge.

De Amerikaanse bulldog is op meer als 40 planten allergisch , vaak ook op geurtjes die in huis staan of parfum. Bij 7 van de 10 keer is het bij de amerikaanse bulldog een stresssituatie die het urticaria verorsaakt.

Een paar uur (soms over nacht ) nadat de hond naar de stress situatie of aanraking is gewest met iets wat de reactie veroorzaakt, ontstaan de bulten .

Er zitten bepaalde cellen in de opperhuid die dan reageren en die tot een onderhuidse steriele ontsteking en de zwelling leiden.

In uitzonderingen gevallen will de aandoening nog wel eens zeer sterk optreden rond het hoofd , dat erdoor opzwelt: de hoofdt is net een klein nijlpaardenkop met sterk verdikte slijmvliezen. In dit geval kann het wel vervelnd zijn voor de hond , omdat hij het benauwd kann krijgen , aanrader is dan toch even bij de Dierenarzt een spuitje medecijne te late geven , alleen is de medecijne noit ongevarlijk want deze is Cortison of Prednison.

Ook is er Apis mellifica D30 Globuli ( de honingbij) dit  is een enkelvoudig homeopathisch middel, wat goede resultaten kan geven bij dieren met een acute allergische reactie van de huid .
In zo'n geval kun je ook Apis mellifica D30 Globuli van VSM geven ( Belangrijk : let op `D30` moet het zijn ) het werkt super goed .
 
Gebruiksaanwijzing Apis in Globuli korrels :
Bij acute bulten 2 x 5 Globuli korrels per dag geven.
Bij minder acute uitslag 1 a 2x per dag 3 Globuli korrels
Kleine Hond : 1-2x per dag 1-3 Globuli korrels

liefst 5 á 10 minuten voor of na het eten zo in de mond, zodat het opgenomen kan worden door het mondslijmvlies.
 

 

Bulten zijn er in alle soorten en maten. toch komt verwarring met andre aandoeningen in dit geval nauwelijks voor.

Urticaria geeft een specifiek beeld en is door de dierenartsen gemakkelijk te herkennen. Als je een bultje een paar seconden indrukt met je vinger , blijft de impressie even zichtbaar. Vocht onder de huid.

Soms zijn de bulten binnen een dag weg, maar meestal duurt het drie dagen. Eerste dag komen ze en worden het er steeds meer over de hele lichaam.Tweede dag zijn ze er en worden al platter en groter, dat noem je dan kwaddels, net alsof ze uitlopen over de vacht. Derde dag verdwijnen ze, alsof er niets geweest is.

Ik volg sinds 8 jaar het phenomen urticaria en wat mij toch sterk opvalt is dat het meestal in de periode van 6-12mnd gebeurd, voor de leeftijd van 18mnd, niet zo vaak terug te vinden in de volwassen leeftijd.

Auteur Nancy Schwarzer

  Copyright © Website 2003-2012 Shetan Bulls

    Niets van deze webside , zowel text als foto's mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen

Overtreders maken zich strafbaar en worden gerechtelijk vervolgd.

Auteursrechte.