Verantwoordingsvol omgaan met je hond

lichamelijk en geestelijk

 

Het grotste gedeelde aan honden bewegen te weinig en sluiten zich dus aan bij de tendens die ook voor mensen te zien is.Want ook veel mensen hebben een slechte conditie.

Het vervelende is dat die slechte conditie vaak pas op lange termijn in fysieke zin zijn tol eist.

In mentale zin zijn de gevolgen vaak erder zichtbaar.

Hoeveel mensen klagen niet over hun lastige hond.Hij blaft overmatig, is druk, trekt aan de lijn, sloopt en last but not least, hij komt niet terug als hij losgelaten wordt.

Dit soort problemen worden door een eigenaar bijnah nooit gekoppeld aan het feit dat de hond te weinig te doen heeft en een ronduit saai en eentonig leven leidt.

Honden houden van beweging, lekker bezig zijn met de eigenaar. Jonge honden, oude honden, minder valide honden en hele fitte honden, voor elke hond is een passende activiteit te bedenken. Het verbeteren van conditie kann bijvoorbeeld door sporten en wat is er nu leuker dan samen actiev zijn met je hond.

Je kann recreatief of meer wedstrijdgericht sporten, voor welke sport je ook kiest , ongetraind een sportprestatie neerzetten is niet verstandig en zet de deur wagenwijd open om blessures op te lopen.

Het is belangerijk om een sport te kiesen die bij de lichaamsbouw en fysieke vermogens van je hond past.

Hoe groter en zwaarder je hond hoe meer rekening je darmee moet houden. Houdt bij het sporten rekening met de omgevingstemperatuur. Deze heeft hooge invloed op de sportende hond. Bij warm weer hebben honden sneller dan wij last van (over)verhitting.

Beginn er langsam met trainen om de hond in een goed conitie te brengen. Houd er altijd rekening met hun leeftijd.

Sporten is lichamelijk en geestelijk goed , gezond voor de conditie, de concentratie en coördinatie vermogen van u hond.

Denk er ook aan dat veel honden hun eigen grenzen niet kennenen zich zelf dus zullen overbelasten als je hier als eigenaar geen stokje voor steekt.

Warming-up voor de winter saison en Coolingdown voor de zommersaison is belangerijk.

De coolingdown zorgt na de inspanning voor een goede afvoer van afvalstoffen en bebevordert het herstel.

De warming up bestaat uit stuk wandelen met tempo afwisselen , stuk langsam stuk sneller tussen in zitt en af .

Kies voor een goed Leven vanuit je hart voor je hond : actiev zijn en concentratiewerk om er veel plezier aan hem te beleven.

voor meer kijk onder : Honden sport