Fok Voorwaarden/ ons huisregel

Shetan Bulls I'm sexy Lollypop

l

Welke min./max. leeftijd houden jullie aan bij het inzetten van een reu en/of teef voor de fok?
Teef : min. 1 1/2 jaar  -  2 jaar   /   Reu : min.1 jaar 

Max: Dit is wel afhangelijk van de conditie van de hond , is deze top , dan is het mogelijk tot het 8 jaar .

Wordt aanbevolen om het advies van een dierenarts te vragen om de gezondheid van de teef te bevestigen ,

( uiterste leeftijd is afhangelijk van een ras , niet elke ras en ook elke hond is gelijk )


Wat is het max. aantal nesten die een teef bij jullie krijgt?
3 nesten ( maar met uitzondering  kan 1 meer of ook min naturlijk , zo its is meer afhangelijk van de conditie van een dier )Slaan jullie altijd een loopsheid over voor een teef weer wordt gedekt?
HEEL belangrijk vind ik, ik zou ten aller tijden minimaal een loopsheid overslaan.

Rustperiode minimum 12mnd tussen eerste en tweede dekking (1 loopsheid)

Rustperiode minimum 18mnd tussen tweede en derde dekking (2 loopsheiden)Maakt het jullie uit hoe oud een teef is die door jullie reu wordt gedekt?
Dit is wel afhangelijk van de conditie van de hond en de aantaal nesten die ze all had
, wordt aanbevolen om het advies van
een dierenarts te vragen om de gezondheid van de teef te bevestigen , dan is het mogelijk tot het 8 jaar , + als de teef niet om het jaar gedekkt is worden .
.

( uiterste leeftijd is afhangelijk van een ras en hond zelf )Hoe vaak laten jullie een keizersnede doen bij dezelfde teef?
1 x

Hoe veel nesten doen jullie per jaar?

Eigentlijk 1 nest per jaar , max.2 meer absolut niet en ook niet elke jaar 2.In hoeverre houden jullie rekening met gebreken, gezondheid en karakter?
Wij laten al onze honden testen op HD, ED/OCD , NCL/CCL , Entropion Extropion/Ogen, Gehoor/Doofheid etc..).De pups goed socialiseren. Ik vind het zeer belangrijk dat de hondjes gezond zijn en een goed karakter hebben.

 

DNA Profiel?
Het DNA profiel van onze honden is geregistreerd in de DNA databank (Universiteit D-Göttingen) ook van alle dekreuen die wij gebruiken word de DNA op onze eigen kosten daar opgeslagen, voor ons is het van groot belang om over betrouwbare eerlijke afstamminggegevens te beschikken. Alle pups krijgen een DNA afstammingsbewijs en worden zelf door ons ook met hun DNA profiel in de Universiteit geregistreerd.


Hoe zien jullie de ideale American Bulldog?
Gezonde bouw, stabiel karakter en juiste expressie.
 


Welke eigenschappen moet hij/zij bezitten(de hond dus)? en welke absoluut niet?
Dominantie/agressie naar andere honden is helaas niet altijd te vermijden, hoe goed de hond ook is opgevoed, dus ik zou zeggen ABSOLUUT geen agressie naar mensen, dus wat ik juist WEL wil zien is een zeer mensvriendelijk karakter en temperament (dus werkhond) vind ik van belang.Wat staat op nr 1 op jullie verlanglijstje (qua honden/fokken ed)?
Ons doel is mooie gezonde honden uit ons eigen lijn te fokken: mooi uiterlijk, goed gepigmenteert, gezond lichaam, goed gangwerk, super karakter... ...Verder wil ik gewoon lekker heel veel pelzier aan mijn honden beleven en dat ze allemaal samen als roedel bij ons in huis (los dus) kunnen leven. Dat is mijn ideaalbeeld.Hoe denken jullie over de Standaard? Zijn er verbeteringen mogelijk hieraan? of juist niet?
Wij vinden de standaard van de AB zoals die nu in USA beschreven staat goed, jammer dat er toch wat uitschieters in de kleur (blauw : begin v.albinisme , gezondheidsproblemen kunnen optreden ) en maat (veel te klein of veel te groot ) bij zitten, maar zal zelf ook proberen toch dicht bij de standaard te blijven... Fokkers moeten beter selecteren bij dekkingen / combinaties en ook nog meer op gezondheid en karakter letten.

 

Wat is jullie eigen smaak/typ?
Wij zijn voor de athletische bully met een gezonde ademhaling , een stevige en toch sportive bully. En voor de stevige standaards , een grove stabile standaard met veel bone.

 

Copyright © 2003-2011 shetan bulls

    Niets van deze webside , zowel text als foto's mag zonder toestemming worden overgenomen