Voeding - voer voor de hond

Gezonde Kruiden , Vitaminen Fruit en Groenten , naturlijke suplementen

Shetan Bulls Little Memphis

 

 

 

"Je bent - wat je eet!" moet je letterlijks nemen!
Onjuiste voeding kan irrreparable schade veroorzaken aan een puppy, naturlijk ook aan u volwassene hond.

Het resultaat van het voeden van een slechte kwaliteit voedsel wordt steeds duidelijker door de enorme toename van ziekten en reacties zoals: allergieŽn, kanker, huid en vacht problemen, hartproblemen, pancreasinsufficiŽntie, lever-en nieraandoeningen, gastro-intestinale problemen, immuunstoornissen, epilepsie , gedrags verandering , voortplantingsstoornissen , tranende oogen , blasgruis , en uitendelijk ook de dood.

Welke "lekkere" ingrediŽnten in veel - ook in hoge kwaliteit voedingsmiddelen -  inbegrepen zijn ,ervaart men als een "leek" niet. Dat het grootste gedeel van de voedingsmiddelen met Smaak en met een Aromastoffen o.a. ook Antioxidanten en Conserveringsmiddel verrijkt is , is niet langer een geheim.

 

Slechte Antioxidanten zijn :

E324 = Ethoxyquine  is een pesticide middel en zeer hoog giftig  ,

E321 BHT = Butylhydroxytoluleen - deze mag als maximumnorm van 150mg per kilo veevoer gebruikt worden naar de WET ,  maar is en blift niet gezond ,

E320 BHA = Butylhydroxyanisol.

 

Een BHA-concentratie in de lever kan zorgen voor een verstoort enzymenbeeld van het zeer belangrijke vitamine D. BHA kan het vetgehalte en het cholesterol in het bloed verhogen. Bovendien kunnen honden, die overgevoelig zijn, oedeem ontwikkelen = een beeld alsof ze vocht vasthouden. Voor kinderen, die jonger zijn dan ťťn jaar is het gebruik van BHA verboden. Daarom is het onverstandig en zinloos dieren, en zťker jonge honden tijdens hun ontwikkeling, te voeren met voedsel, dat BHA bevat.

 

De E310 Bijwerkingen van E310: "Het wordt in de darm afgebroken tot propanol en galzuur. Galzuur kan eczeem, maagklachten en hyperactiviteit veroorzaken."

 

Ook worden vaak chemische toevoeging van synthetische vitamines bijv. Vitamine C, vitamine E en Pro-Vitamine A = Ŗ-caroteen gedaan , die op de verpakings-analyse ten onrechte als  natuurlijke alternatieve of natuurlijke antioxidaten genoemd worden, want natuurlijk is wat geheel anderes als syntetisch.

Chemische kleurstoffen kunnen allergische reacties veroorzaken. Kleurstoff E127 bijvoorbeeld veroorzaakt ook schildklierkanker.

En wat denk je wat zich achter het woord "dierlijke bijproducten" verstoppt .


Sommige ingrediŽnten, resp. bestanddelen in voer zijn niet ter verklaring verplicht: een korte lijst van ingrediŽnten gevonden in bepaalde diervoedergrondstoffen: met vaak inbegrip van suiker of caramel, Mykotoxin , te hoog aan antibiotika ,  
plastic (bijv. verlopen supermarkt vlees wordt verwerkt zonder eerst uit te pakken), oude autobanden bloem , dierlijke o.a. huisdieren kadavers etc. - inclusif vlooienbanden van dode dieren (wat voor soort van recycling!) , zuiveringsslib, ,  afgewerkte olie (zoals oude frituurolie van restaurants), enz.. - In sommige voeren zelfs barbituraten o.a. pentobarbital 'inslaapmiddel' gevonden.

 

Dierlijke resten, dierlijk vlees dat niet bestemd is voor menselijke consumptie mogen worden verwerkt tot diervoeder.

Het problem is dat voor honden voeding niet de restricties bestaan die voor voeding gelden
die voor mensen is bestemd. Er is geen wet overtreden.

 

 

Ook is het toedienen van veel geneesmiddelen medicijnen - antibiotica -  pijnstiller - tabletten - eentingen, enz. niet gezond voor een huisdier , want voor het eene helpt het en voor het andre schaad het, chemie is en blijft chemie wat moiluk te verwerken is in een lichaam . Vrag je DA om de bijsluiter van de gegeven medecijn als het vooral om langduurige toedinen van medecijne gaad.

 

les meer : http://www.carnivoer.com/carnimedica

 

uitleg : http://www.carnivoer.com/carnimedica/commerciele-voeding

 

 

Hoe wissel ik van voer bij mijn hond?

 

Dierenartsen adviseren vaak om, bij een voerwissel, de twee verschillende voersoorten met elkaar te mengen.

Vaak zijn deze voersoorten opgebouwd uit verschillende ingrediŽnten en wordt er gebruik gemaakt van verschillende bereidingsprocessen.

Het kan dus zijn dat de ingrediŽnten of de bereidingswijzen helemaal niet bij elkaar passen.

Een hond heeft een kortere darm dan mensen en het mengen van verschillend voer kan tot onrust in de darmen leiden.

 

Bij een voerwissel is het ontgiften erg belangrijk. De opgeslagen afvalstoffen moeten uit de huid ,lever en nieren.

Wanneer u een hond ontgift, kan hij/zij last krijgen van misselijkheid, jeuk, vachtverlies , stinkende huid en diarree.

Hij kan ook meer gaan drinken, maar dit is allemaal normaal, omdat de verontreinigde stoffen uit het lichaam verwijderd worden.

Ontgiften is belangrijk om het nieuw aangeboden voer te kunnen verteren en opnemen in het lichaam.

Het ontgiften kun je doen door de hond gedurende 1-2 weken alleen vers vlees (KVV) te geven.

(KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees en bekende merken zijn : Carnibest, Farm Food Fresh, Bibi of Haaks Barf )

Hierna kun je wisselen van voer, naar bijvoorbeeld een ander merk droog hondenvoer / brokken of gewoon op KVV blijven.

 

 

 

Probiotica

Probiotische bacteriŽn zijn levende organismen, die de darmflora gunstig beÔnvloeden.

Het is van zeer groot belang om de darmflora van de hond in goede conditie te krijgen of te houden.

Na spijsverteringsproblemen is het dan ook aan te raden om een probiotica-kuur te geven.

Ook na een antibiotica-kuur is het verstandig om een probiotica-kuur te geven, want hierdoor krijgt het maag-darmkanaal weer een gezonde balans.

 

 

De groieperiode van een pup is belangerijk.

In die periode wordt immers de basis gelegd voor de rest van het leven van de hond.

 

 

Het maag-darmkanaal van een hond is hetzelfde als die van een wolf.

Een wolf is een carnivoor en zijn maag-darmkanaal is niet ingesteld op moeilijk verteerbaar voer.

Carnivoor betekent vleeseter of vleesetend dier. De huidege hond zijn afstamming /voorouders zijn carnivoren : Wolven , de jakhals , wilde hond.

Zijn menu bestond uit prooiedieren zoals planteneters inclusief de inhoud van de maag en darmen , hij voedt zich met rauw vlees, rauwe botten, aas , insecten, verschillende soorten bessen /wilde fruchten ,wortelstokken ,planten ,gras en kruiden uit de natuur .

Kruiden/gras en reeds voor-verteerd zaden en graan vindt hij in de maag/pens van zijn gevangen dieren / prooidieren. Granen kunnen alleen door de hond/wolf worden opgenomen als ze voor-verteerd zijn. Darom is regelmatig pens voeren goed voor uw hond.

 

Voedsel-allergieŽn bij een hond, ligt niet aan de hond, maar aan de voeding.

In de voeding/brokken zitten vaak stoffen, die een dier in de natuur niet heeft en die grotendeels niet in het lichaam van een hond thuis hoort.

De hond kan deze stoffen vaak niet verwerken en dan worden deze stoffen opgeslagen in de huid, nieren en lever van de hond.

Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen, huid-allergieŽn, diarree, schimmel gisten en zelfs epileptische aanvallen.

 

 

 

De waarheid over brokken

Waarschijnlijk voer je je hond, net als de meeste mensen in Nederland, commerciŽle hondenbrokken. Deze brokken zijn je misschien aangeraden door de fokker, door de dierenspeciaalzaak of door de dierenarts, omdat het een complete voeding is of misschien sprak de reclame van een bepaald merk je aan. Maar weet je eigenlijk wel wat er precies in deze brokken zit? Wat voor ingrediŽnten je je hond dagelijks voorzet?

Vlees

Het vlees dat in bijna alle soorten hondenvoer verwerkt wordt is beslist niet geschikt voor menselijke consumptie. Voordat je vlees kunt verwerken tot een hondenbrok moet het vlees zelf bewerkt worden. Tijdens dit proces wordt al het vocht uit het vlees ontrokken totdat er een substantie overblijft die men vleesmeel noemt. In hondenbrokken zit al het vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Dit betreffen dode dieren (runderen, varkens, schapen, kippen) die sterven voordat ze bij het slachthuis aan komen en zieke dieren die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn. Verder bestaat het uit stukken karkas die sporen van ziekte vertonen (tumoren etc.) en uit diverse vleessoorten uit de detailhandel die over de datum zijn. Daarnaast zit er in merken hondenvoeding die vanuit Amerika geÔmporteerd worden ook nog eens de lichamen van honden en katten die een spuitje hebben gekregen in asiels. Als er op de verpakking dus īvleesī staat weet u eigenlijk nog niets.

Dierlijke producten
Vond je het verhaal over vlees al verschrikkelijk? Dan moet ik je toch even voorbereiden op wat komen gaat, want het wordt nog veel erger. Dierlijke bijproducten kun je eigenlijk maar met 1 woord omschrijven: Afval! Van alles wat niet geschikt is om te verwerken tot een of ander vleesproduct valt onder de noemer dierlijke bijproducten. Denk hierbij aan: hoeven, hoorns, hersenen, poten van kippen, koppen van kippen, uiers en zelfs uitwerpselen van diverse soorten dieren. Dit afval wordt op dezelfde manier verwerkt als het īvleesī. Het wordt gemalen, gekookt en uitgeperst totdat je ook hiervan een soort meel overhoudt wat men kan verwerken tot hondenbrok. Als er op de ingrediŽntenlijst īdierlijke bijproductenī staat kun je er dus vanuit gaan dat het voer voor een groot gedeelte uit afval bestaat!

Granen
Wat kan er nou mis zijn met granen? Ten eerste vormen granen vaak het hoofdbestanddeel of 1 van de hoofdbestanddelen van de hondenbrok. Waarom? Omdat het een goedkope grondstof is die bovendien zorgt voor eiwitten en koolhydraten. Maar honden zijn helemaal niet geschikt om grote hoeveelheden granen te verteren. Dat resulteert dan ook in grote hoeveelheden ontlasting omdat de granen niet opgenomen worden maar zo weer uitgepoept worden. Als u denkt aan maÔs dan denkt u aan die mooie gele korreltjes die op zich heel gezond zijn. Als er echter maÔs of tarwe toegevoegd wordt aan hondenbrokken dan betreft het in bijna alle gevallen de overblijfselen van maÔs of granen nadat ze eerst verwerkt zijn tot een of ander product voor menselijke consumptie. De meeste voedingswaarde die de granen oorspronkelijk bij zich droegen zitten dus niet meer in de producten die gebruikt worden voor hondenbrokken.

Plantaardige bijproducten
Ook voor plantaardige bijproducten geldt: Afval! Het kan uit van alles bestaan, van stengels en bladeren tot verkruimelde pindaschillen en zelfs zaagsel. Een brok met plantaardige bijproducten bestaat dus o.a. uit plantaardige afval.

Dierlijke vetten

Herinner je je het productie proces van vlees- en beendermeel nog? De dierlijke vetten die boven kwamen drijven tijdens het kookproces? Deze dierlijke vetten worden in veel hondenbrokken gebruikt. Als alle ingrediŽnten gemengd zijn, in vormpjes zijn geperst, gebakken en gedroogd zijn worden ze besproeid met dierlijk vet om ze aantrekkelijk te maken voor de hond. Vaak bestaat dit dierlijk vet niet alleen uit het vet afkomstig van het productieproces van vlees- en beendermeel maar ook uit afgewerkte frituurvetten. Dit geldt overigens ook voor de vermelding van īplantaardige vetten of oliŽnī. In de meeste gevallen betreft het afgewerkte vetten en oliŽn uit restaurants e.d. Deze afvalproducten worden dus in grote getale gebruikt om de brok meer smaak te geven voor de hond

Bietenpulp
Bietenpulp bestaat uit de overblijfselen van suikerbieten nadat ze verwerkt zijn voor menselijke consumptie. Allerlei waardevolle voedingsstoffen zijn er inmiddels uit verdwenen en wat overblijft is een brei van vezels. Waarom wordt bietenpulp dan toegevoegd aan hondenvoer? Deze vezels zorgen ervoor dat het voer langer in de darmen blijft waardoor er meer vocht uit ontrokken kan worden en er minder ontlasting overblijft. Dat is de enige reden waarvoor het gebruikt wordt. Het grote nadeel van bietenpulp is dat het, doordat het lang in het lichaam blijft, veel gifstoffen vasthoudt. Over deze gifstoffen leest u meer in het volgende stuk

Door de EG toegestane anti-oxydanten
Anti-oxydanten zijn stoffen die o.a. het ranzig worden van vetten tegengaat. Er bestaan diverse natuurlijke anti-oxydanten zoals vitamine E en vitamine C. Maar er bestaan ook diverse chemische anti-oxydanten zoals Ethoxiquine, BHA en BHT. Ethoxiquine is een chemische stof dat als pesticide wordt gebruikt. Deze stof is voor menselijke consumptie verboden maar mag helaas wel in hondenvoeding gebruikt worden. Bijna alle hondenvoer fabrikanten gebruiken Ethoxiquine als anti-oxidant in hun hondenvoeders. Het is goedkoop! Bij onderzoeken naar Ethoxiquine is aangetoond dat het kankerverwekkend is. Het beÔnvloed tevens de vruchtbaarheid en kans zelfs tot onvruchtbaarheid leiden. Ook wordt aangenomen dat Ethoxiquine epileptische aanvallen kan veroorzaken. BHA en BHT zijn chemische stoffen die het zenuwstelsel aantasten. Ook deze stoffen worden veelvuldig in hondenbrokken verwerkt om het ranzig worden van vetten tegen te gaan. Hondenbrokken met Ethoxiquine, BHA en BHT bevatten dus letterlijk vergif!

En nu?
Je zult waarschijnlijk behoorlijk geschrokken zijn van deze informatie. Je dacht immers je hond het beste te geven door hem brokken, misschien zelfs van een bekend merk, te voeren.
Maar dat blijkt dus niet waar te zijn. De meeste grote merken zijn eigendom van grote Multinationals:

Deze Multinationals gebruiken het afval wat ze overhouden bij de productie van humane voedingsmiddelen als ingrediŽnten voor hun hondenvoeders. Ze voeren grote reclamecampagnes om de consument er maar zo goed mogelijk van te overtuigen dat hun hondenvoeder de gezondheid van uw hond waarborgt maar de praktijk bewijst dat dit niet het geval is. Steeds meer honden hebben voedselintolerantieīs of allergieŽn. Steeds meer honden krijgen maag-, lever- of andere vormen van kanker. Steeds meer honden krijgen epileptische aanvallen. Deze toename loopt gelijk met de toename van commerciŽle hondenbrokken als hoofdvoedsel voor de meeste honden.

Wat te geven

Gelukkig bestaat er een alternatief! Rauwe voeding. Zelf samenstellen, zelf zien wat je geeft. Zelf bepalen wat je wel en niet aan je hond voert. Zelf een complete, uitgebalanceerde voeding geven. En dat is niet eens moeilijk. Rauw voeren, is het zo makkelijk overtuig je zelf! Ook zijn er KVV complet vers voer maltijden ; Bandit vers is ontwikkeld door Nutrisionist Huup de Lange en Dierenarts Tannetje Koning , Carnibest , Naturis , Tinlo , Natuur en Dier , Bibi vers, AHV , Alaska natural , Duck natuurvoeding , Energique , Farmfood fresh , Haaks barf , RopaDog , Carnifarm , Rodi exclusiv vers ...etc..

 

 

 

 

 

1. Een hoog slechte eiwitgehalte zorgt ervoor dat een pup te snel groeit en dardoor skeletproblemen kan krijgen, en naturlijke bron  eiwit is better .

2. Als een pup te snell groeit kan je hem het beste op volwassen voer over zetten of op vers vlees .

3. Laat een pup noit zoveel eten als hij wil (ad libitum voeren).Want hij  weet zelf niet waneer hij voldoende heeft .

4. Geef aub niet veel voer , somege denken bij veel voer krijg je een goede stevige hond later , nee dat kloppt niet wel een hond met gewrichts problemen door overgewicht .

 

 

 

Feit: Goede kwaliteit Eiwit is belangerijk bij de groei van de pup

Eiwitten zijn belangerijke voedingsstoffen en zijn omnisbaar voor veel processen in het lichaam.

Ze zijn te beschouwen als een soort van kralensnoer,opgebouwd uit verschillende aminozuren (de kralen). de hoeveelheid en de soort aminozuren bepalen de eigenschappen en kwaliteit van het eiwit.

Eiwitten dragen samen met gerichte beweging bij aan een gezond spierstelsel wat zorgt voor stabilisering van het skelet. Een goede bespiering is van zeer groot belang bij aandoeningen zoals heupdysplasie. Zekers tijdens de groeiperiode is voldoende eiwit dus erg belangrijk.

Let op elke hond is anders (ook komen z e uit het zelfde nest ) en ideale eiwittfraktie is bij brokken  22-25% (pups maximum 27%) anders word de stofwisseling lever teveel belast.

Tekorten aan eiwitten kunnen leiden tot bloedarmoede , een lagere weerstand , verlies van spierweefsel....

Indien het eiwitgehalt -totaal aan  aminozuren van een voer hoger is dan de hond nodig hefft (elke hond reageerd anders de eene hefft meer nodig als de andre )  hetzij door totaal teveel of dat er , vanwege een matige eiwitkwaliteit t e veel eiwit nodig is om de essentiele aminozuren te dekken , kan dit zeer nare gevolgen hebben voor de hond . Dat kan de groie snelheid beinvloeden en of onregelmatig groien . Bij opgroiende honden kan de opname van andre stoffen zoals kalk  e.d. achter blijfen waardoor botafwijkingen kune ontstaan. Somege honden kune niet tegen hooge eiwitte - ook op vers basis - vlees bv , krijgen dan huiduitslag of jeuk . Hoe veel eiwitten is echt afhangelijk van hond na hond .

 

 

 

Feit: Koolhydraten  zijn lege calorieen

Voor een dier zijn dit eenvoudigweg suikers die niet meer voedingswaarde hebben dan hun omstreden energetische waarde.

De anatomie van een hond is niet geschikt voor koolhydraten , de anatomie is volledig ingesteld op een eiwitrijk leven , het zijn carnivoren .

Ook de prolemen zo als overgewicht insulinersistentie en suikerziekte is veel door de koolhydraten.

In hun lichamen worden deze gemakkelijk omgezet in glucose , wat zorgt voor een sterk schommelende bloedsuikerspiegel.

 

 

 

Feit: Groie - Junior brok , Volwassen brok , vers

Geef Junior voeding  zo lang als de pup hoogtegroei vertoont en er goed tegen kan .

Dit is rond de 9-12 mnd  gemiddelde rassen , kleinere rassen tot 8mnd , grote rassen tot rond 15mnd zoals de Duitze Dog .

Groeistornisse komen voornamelijk voor bij grotere rassen , diverse voedingen zijn inmiddels op diverse grote rassen ontwikkeld.Om de kans op problemen dan zo klein als mogelijk te houden.

Bij groeiproblemen kan ook een genetische aanleg een grote rol spelen , er kan een pup ondanks goede zorg van de fokker en eigenaar toch groeiproblemen krijgen , want bv grotere gefokkte ras honden moeten in korte tijd groien.

Wil je itz goeds doen voer geen Puppy brok maar Junior brok , ook word ik niet t e snell op volwassen voer over gaan mitz de hond er goed tegen kan en regelmatig groiet , i is er een onregelmatige groie kan je overgaan van 100% Junior brok op  50% Junior brokken  met 50% vlees - niet gemengt maar een dag vlees een dag brok bv of ochtend brok en avonds vlees bv . Of geheel op volwassen voer maar better nog is  KVV of BARF vers voeding (vlees maaltijden )  .

Let op : groeiproblemen - diervoeding bevat hoge concentraties kippmeel,vismeel,kalkoenmeel....deze worden gemaakt van vlees botten kraakbeen zijn een grote bron van eiwitten en rijk aan naturkijke mineralen, waneer ze in te grote hoeveelheden aanwezig zijn is het schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot botafwijking - want de calcium en fosfor limiet is te hoog geworden , om veel eiwitten te hebben in brokken voer moet veel -meel erin en dit bevat dan te veel calcium en fosfor.

Voer je KVV  of BARF vers heb je een absolute naturlijke bron van calcium .

 

 

Feit: een pup moet schraal opgroeien

Laat de pup in geen geval zoveel eten als hij wil : dit kan leiden tot een te snelle groei en overgewicht. Dit zorgt vervolgens voor een te grote druk op zijn onvolgroeide gewrichten, wat weer kan leiden tot ontwikklingsproblemen van het skelet. De volwassen grootte van een hond is uitsluitend genetisch bepaald ; de hoeveelheid voeding heeft hierop geen invloed.

Teveel voeding maakt hem alleen maar dikker en vergot de kanz op skelet problemen (o.a ook Heupdysplasie)

 

 

 

Belangerijk bij pups, zeker die van een groot of zeer grot ras, is dat ze schraal opgroeien.

De achterste ribben moeten gemakkelijk te voelen zijn door de vacht of zichtbaar zijn bij een kortharige hond.

Let dus goed op het voedingsschema , maar kijk ook naar de voedingsconditie van uw pup.

Voor een goede en veilige ontwikkeling van het skelet en spieren is ook beweging onontbeerlijk. Deze beweging dient echter onder alle omstandigheden aan de leeftijd en capaciteiten van de pup aangepast te worden.

Overmatige beweging of te weinig beweging is schadelijk voor de ontwikkeling van het skelet en spierstelsel. Goed gedoseerde beweging. Bewegingen die de nog niet volgroeide gewrichten kunnen belasten zoals door het sand lopen , traplopen , springen en abrupt draaien of afremmen moeten tijdens de groeiperiode worden vermeden.

Let op : De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voeding die op de verpakking voer vermeld staat , is een richtlijn. Sommige honden hebben wat meer of wat minder nodig.

Voorkomen van skeletontwikkelings-stoornissen is beter dan het (proberen te ) genezen.

Skeletontwikkelingsstoornissen kunnen vaak voorkomen worden door het fokken met gezonde dieren en het voeden van de jongen met optimaal uitgebalanceerde voeding van goed kwaliteit wat niet altijd makelijk is betrevt voeding , want elke hond reageerd anders op voer .

 

 

 

Feit: Granen

Te veel aan Granen in voeding zijn de belangerijkste oorzaak voor de gezondheidsproblemen die honden tegenwordig hebben . Veel granen in voer is een goedkope calorie.  

Voedselallergieen en spijsverteringsproblemen staan bekend . Honden kunen granen maar in beperkte mate veteren en het beste voorveteerd dardoor dat honden een korte darmkanaal hebben .

Een Wolf gebruikt zijn hoeveelheid aan granen uit de maag en darminhoud van zijn prooidieren  , deze zijn voorveteerd .

 

Feit: niet elke voer is voor elke hond gelijk goed

B.v. Allergische reacties zo als een overschot aan gisten (Malassezien) en schimmels op de huid - voetjes , ooren en darmen kunnen worden veroorzaken bij te hoge hoeveelheden granen en slechte kwaliteit granen in het voer.

(vb. voet verkleuring  - gisten door voedingsreactie)

 

Zoek naar geschikte voer voor u hond , Barf of KVV vers voer  , er zijn ook goede brokken merken  zonder gift stoffen er in  en ook zijn er zonder grote hoevelheid granen erin .

Goede Brokk :  Dog Lovers Gold , Orijen , Acana , Carnilove , Bestes Futter , Wolfsblut , Marengo , Lupovet , Markus MŁhle , Farmfood HE.

KVV Kompleet  Vers Voer  (vlees ) voeren dan moet je minimum 3 diersorten geven better nog zijn er 6 diersorten om all nodige stoffen binnen te krijgen .

Vers vlees merken Kompleet Menu zijn :

*Naturis compleet

*Carnibest

*Ropadog

*Haaks barf

*Barfmenu tinlo

*Bibi vers

*Alska Natural Dog Food

*Bandit

*Carnifarm

*AHV Breda

*Ropadog

*Carnivoer

*Farmfood fresh ( geen bott als calcium bron maar calcium suplement )

 

 

 

 " Klik hier voor info over Kruiden - natuurlijke genezingsmiddelen , groenten , fruit de natuurlijke vitaminen "

" Kršuterstube "

 

voor meer over rauwe voeding - klik deze :  www.rauwevoedingvoorhonden.nl

 

 

  Copyright © Website 2003-2012 Shetan Bulls

    Niets van deze webside , zowel text als foto's mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen

Overtreders maken zich strafbaar en worden gerechtelijk vervolgd.

Auteursrechte.