Een pup uit onze Kennel

Een pup van ons !!l

Als u uiteindelijk na zorgvuldig overwegen tot de conclusie bent gekomen dat een puppy uit onze kennel u aanspreekt dan kunt u bij nestverwachting zien wanneer wij ongeveer weer pups verwachten.
Om voor een pup in aanmerking te komen, stellen wij een bezoek aan ons verplicht.
Wij verkopen en reserveren niets voordat u een bezoek heeft gebracht aan ons en de klik bij beide partijen goed is .
Het klinkt misschien voor u logisch, maar helaas zijn er nog steeds heel veel mensen die denken dat een pup zo gekocht kan worden wanneer het hen toevallig uitkomt.
Ook blijkt dat wij op dit punt nogal eens afwijken van wat uw ervaring is bij fokkers.
Als u geen behoefte heeft aan een bezoek vooraf kunt u ons beter niet benaderen voor een pup, want wij willen graag onze pups meegeven aan gezinnen die goed hebben overwogen of een Amerikaanse Bulldog binnen het gezin past en wij willen graag weten waar onze pups terecht komen.
Bent u serieus aan het overwegen een pup uit onze kennel te nemen, neem dan gerust even contact met ons op.

Wij fokken slechts zeer beperkt en doen dit naast onze normale werk. Daarom is het noodzakelijk dat u een afspraak met ons maakt voor kennismaking. Wij nemen ruim de tijd voor u om al uw vragen eerlijk te beantwoorden. Tip: zet al uw vragen op een lijstje, dan vergeet u deze ook niet.

Op de website vermelden wij ruim van te voren wanneer wij pups verwachten. Natuurlijk kunt u wel altijd bij ons informeren of er nog een nest pups op de planning staat.

Wij helpen u ook in uw keuze voor een reu of teef. Als wij bij het kennismakingsgesprek bijvoorbeeld constateren dat een reu niet past bij uw gezin dan komt u niet in aanmerking voor een reu. Wij leggen u dan uit waarom wij dat vinden en wij leggen u uit waarom een teef beter past. Wij zijn open en duidelijk naar u.

Vanaf het moment dat de pups zijn geboren, begeleiden wij de toekomstige eigenaren en betrekken wij ze in het opgroeiproces van de pup. Wij helpen en sturen u om de juiste pup te kiezen die bij uw gezin past. Alleen pups van 5 weken of ouder komen ervoor in aanmerking om uitgekozen te worden. Vanaf deze leeftijd kun je het karakter van de pup zien en kun je zien hoe hij beweegt. U krijgt zo een beter beeld van de pup en dit helpt u bij het maken van de juiste keuze. 

Op de ophaaldag wordt onze inmiddels beroemde kennelmap doorgenomen. U krijgt van ons ook een exemplaar mee naar huis. Wij willen graag op de hoogte gehouden worden van de gezondheid en het gedrag van de pup in zijn nieuwe thuissituatie. Ook wanneer u de pup al meegenomen hebt naar huis zijn wij nog steeds beschikbaar om u intensief te begeleiden.

Bezitters van Amerikaanse Bulldogs uit onze kennel kunnen contact met elkaar onderhouden doordat wij de pup eigenaren met elkaar kennis laten maken op onze puppy reŁnie . De puppy reŁnie vindt plaats wanneer de pup 5-6 maanden oud is. Het is leuk voor de moeder om haar pups terug te zien. Daarnaast geeft dit ons de mogelijkheid om te controleren of alles nog goed gaat (karakter pup), of de pup niet overvoerd is en of er mogelijk nog andere gekke dingen zijn.

Onze honden voldoen aan alle gezondheidsvoorwaarden. Alle belangrijke onderzoeken worden natuurlijk gedaan voor de fok.

Dat we het karakter van de pup het belangrijkst vinden, komt omdat onze pups bijna allemaal naar gezinnen gaan. Schoonheid is bij ons natuurlijk ook belangrijk, maar is ondergeschikt aan karakter en gezondheid.

Geluk kunnen wij ook niet bij een puppie verkopen maar wij doen natuurlijk onze uiterste best om u een zo goed mogelijke pup mee te geven.

Belangrijke punte :

*Neem alle tijd voor het uitzoeken van een adres waar u een pup gaat aanschaffen.
*Laat u zeer goed informeren en doe niets overhaast.
*Zeker weten dat u dan tot een goede keuze komt.

Soms willen mensen een hond aanschaffen voor hun kind. Wees ervan bewust dat u een hond aanschaft voor uzelf en niet voor de kinderen. Een hond is geen stuk speelgoed en als u toch iets voor de kinderen wilt kopen, dan is een knuffel of barbiepop halen bij Toys 'R' Us of Bart Smit een beter idee. Natuurlijk is het goed en leuk voor het kind om met dieren op te groeien, maar de kinderen moeten wel de regels leren, zoals het dier niet als speelgoed beschouwen. Daar moet je je als ouders bewust van zijn en hier ook consequent in kunnen zijn.

Kinderen moeten niet zonder volwassene met een hond de straat op gestuurd worden om deze alleen uit te laten, anders kunnen er grote ongelukken gebeuren. Kinderen kunnen nog geen hond leiden.

Verantwoordelijkheid voor uw kinderen en hond betekent: laat geen kind zonder toezicht alleen met een hond, niet in huis, maar ook niet tijdens het wandelen. Bent u van plan een hond aan te schaffen voor uw kind, bedenk dan goed of dat een goede keuze is!
 

Wees uzelf ervan bewust dat een pup niet alleen geld kost bij aanschaf, maar zijn hele leven.
Goed voer, voedingssupplementen, speelgoed, gesloopte kussens, gesloopte meubels, hondenschool en de dierenarts zijn maar enkele voorbeelden van kostenposten.

Voor dierenartskosten kan eventueel een verzekering afgesloten worden. Om een paar voorbeelden te geven: voor het verwijderen van een tand bent u ca. §300,- kwijt. De behandeling van een gescheurde kruisband kost §800,- tot §1500,-. In zulke gevallen is het prettig als u een verzekering heeft. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen zelf een spaarpotje op te bouwen voor de hond.

Heeft u niet de financiele mogelijkheid om voor een hond te zorgen / onderhouden? Dan moet u niet aan een hond beginnen. Een hond kost geld. Levenslang!

Auteur : Shetan Bulls / Nancy Schwarzer

De Baby Suite

  Copyright © Website 2003-2016 Shetan Bulls

    Niets van deze webside , zowel text als foto's mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen

Overtreders maken zich strafbaar en worden gerechtelijk vervolgd.

Auteursrechte.