In Memory of our lovely dog Leon

Een van de liefste American Pittbulls heeft deze wereld verlaaten op Woensdag de 8 Juni 2011 om 14:25

Oosterijk 2008 - Berg de Greim 2200 meter hoog

Op je 7e had je een hersenbloeding en toen waren we al bang je te verliezen, maar je bent sterk gebleven voor ons. Binnen 6maanden liep je gewoon weer zoals altijd.

Toen je 9 jaar oud was, had je een kwaadaardige tumor op je voorhuid. Deze tumor tastte je milt en lever aan en hebben we direct moeten laten verwijderen.

De tumor was nog maar één centimeter, maar we hebben toen wel heel veel angst gehad, dat hij zou uitzaaien naar andere organen. Godzijdank was de operatieve verwijdering goed verlopen.

Op je 11e had je een interne bloeding aan je dunne darm, een geknapte tumor! Wederom waren we bang dat we je zouden verliezen, maar weer was je sterk voor ons, maar ook voor jezelf! In die tijd bezochten we dagelijks de dierenarts en mede door zijn goede werk en kunde is de bloeding gestopt.

Sinds afgelopen zomer ben je doof, maar het aanleren van handgebaren was bij jou geen probleem. Je had het snel onder de knieen het werkte prima!

In september 2010 waren kleine tumoren te zien op de echo. Ze waren niet groter dan een haartje, maar toch wisten we al gelijk dat het kanker was. In die tijd werd je ook tussendoor steeds vaker erg ziek,... De slechte periodes werden steeds langer en steeds minder afgewisseld door goede momenten, maar ook nu was je weer sterk en vocht je voor elke minuut gezondheid.

Nu ben je 12 jaar en 4 maanden oud.

Vier weken geleden begon  je weer erg ziek te worden. Jouw voortdurende strijd resulteerde weer in een paar goede dagen. Afgelopen week was je zo erg ziek, dat ik nachten met je wakker was, omdat ik bijna zeker wist dat ik je zou gaan verliezen.  

Donderdag had je nog een echo...  De diagnose was verpletterend; de kanker had je ingehaald... Ik ben geschrokken van het feit dat mijn vermoeden bewaarheid werd. Onderweg naar de dierenarts had ik, tegen beter weten in, nog hoop. Mijn hoop heeft uiteindelijk de strijd verloren van de realiteit.

In deze fase zijn je tumoren erg actief en verspreiden ze zich in hoog tempo door je lichaam.  Ik weet dat de pijn die je moet verdragen steeds erger wordt en ook dat je je daardoor steeds harder moet vechten. Dit is wel wat heel goed aangeeft hoe groot de liefde is die je voor ons hebt.

Wij gaan je nu van je pijn verlossen, al is dit diep in ons hart niet wat we willen.... We gaan je missen liefste beer... Dankje voor al die mooie jaren van liefde en vertrouwen!

 

12jaar en 4mnd

Wij waren een goed en sterk team , je bent de opvoedpapa van alle pups je bent er bij elke bevalling bij geweest. Ook midden in de nacht stond je te kijken en elke pup, die geboren is werd besnuffeld. Je hebt ze geleerd wat mag en niet mag, wat goed is en slecht en altijd was je een trotse opvoedpapa .

Je hebt altijd andere honden respecteerd, maar helaas werd jij niet altijd gerespecteerd.

Dayna is de liefde van je leven geworden en altijd gebleven. Jullie zijn samen door dik en dun gegaan

Chiccolina, Icey en Buffy zijn door jou opgevoed en hebben samen met jou in een roedel geleefd. Jij was de alpha-reu en iedereen respecteerde je. Zij zullen je zeker missen.

Jaren geleden gingen we samen naar mijn werk op kantoor. Lekker onder het buro, totdat mijn baas van mening veranderde vanwege je uiterlijke en mij dus door jopu ontsloeg... Ik mocht kiezen: "Jij er uit of wij er uit!" De keuze was voor mij niet moeilijk, want ik koos uiteraard voor jou...

Je bent zelfs op televisie geweest in de reclame met je trucjes. Eerst was de moderator bang, maar daarna niet meer. De mensen spraken ons aan bij de wandelingen en waren niet meer bang voor jou , zo heb je laten zien dat je een echte lieverd bent.

Ook de gehele buurt vond je een tophond. Zelfs de politieagent riep je altijd als je hem tegen kwam jij mocht tegen de bus springen ondanks het feit dat ik het niet wilde 'Laat maar, is goed, Leon mag dat! ' waren zijn woorden.      

Je hebt met mij samen in de stadsbus gereden toen ik nog geen rijbewijs had, je lievelingsplaats was naast de ramen op de stoel , daarvoor betaalde ik ook graag je buskaartje . Winkelen vond je prima, elke bakkerij wist je te vinden , de croissants waren voor jou.

In het bos wandelen en achter de muizen gaatjes graven was een van jouw favoriete bezigheden.

Met je ogen kon jij met mij praten, ik wist altijd wat je wilde. Ijsje , Pizza en zelfgemaakte Pannekoeken da was je geek op.

Samen veel op vakantie geweest met heel de roedel;  genoten van al die mooie tijden, lekker gewandeld , met je 9 jaar ben je met ons samen in Oostenrijk op 2000 meter hoogte van de berg Greim gewandeld. Dit was ook voor jou een super uitzicht; je stond er te kijken en te snuffelen ,rollen in het gras ,hoog op de berg, dicht bij de wolken zijn.

In de winter had je had altijd erg koud, ik heb voor je gezorgd dat je het lekker warm had en jij bent dankbaar geweest en vond het geweldig om door de sneeuw te rennen .

In ons bed heb je soms geslapen , gesnurkt als een olifant, dat alles was niet erg; als jij het maar goed had.

Dit zijn tijden die ik niet vergeet maar toch mis ik je heel erg lieverd , je bent en je blijft mijn nummer 1 de mooiste en liefste Amerikaanse Pittbull, die ik met de benaming  Stafford jaren heb beschermd;) .

Je liefde voor iederen is altijd heel groot geweest, dankje dat je zo een fantastische hond bent geweest , met zo'n enorm geweldig en eerlijk karakter, dankje dat ik al die jaren van je mocht genieten. Dankje voor het vertrouwen dat je in ons had.

Ik heb al veel om je gehuild en ik ga proberen sterk te zijn ookal zal dit niet altijd lukken, omdat ik zoveel van je hou.

Slaap zacht lieverdje Leon ,slaap zacht ,onze gedachten zijn altijd bij jou ,ik hou je vast in mijn armen , ik hou je vast lieverd.

Wij laten jou geen seconde alleen, maar brengen jou persoonlijk, ookal hebben wij nu ook weinig kracht, naar het crematorium waar wij op jou wachten en je ook gelijk weer me naar huis nemen.

Dikke kus we missen je zo erg schatje. 

born 12.02.1999

 R.I.P LEON  08.06.2011

'op dit moment zijn mijn nachten slecht lieve Leon want ik miss jou licham tegen mij aan s'nachts'

Er is nu 1 sterretje aan de hemel, die bij ons hoort ,

deze ster is helderder dan alle andere, deze ster is van mij, deze ster ben jij.

 

 

Met dank aan Mark  van Hot Marks Glasblazerij  voor dit prachtige geblasen hart

   
 

Als ik straks oud ben. ziek en zwak
en pijn verjaagd mijn slaap
Als onrust neemt van mij bezit,
doe dan wat onvermijdelijk is en laat mij gaan
De laatste goede daad

Beslis voor mij en wees niet laf
Past eigenliefde bij de Vriendschap die ik gaf
Of uitstel tot het beter past bij een verloren strijd
Ik ben niet bang tijdens de laatste gang
Jij loopt niet weg, jij kijkt mij aan
Je noemt me bij de liefste naam
en houdt mij stevig vast

Vandaag voor het laatst
groet ik je met mijn hondenstaart...
Wat jij liet doen deed jij voor mij
Je hebt me nog meer pijn bespaard,
voor zinloos lijden mij bewaard

Een zwaar besluit.. nee huil nu niet
Een wijs besluit dat werd gegrond
op een oud en uniek verbond
Jij bent mijn baas en ik jouw hond

      

Toen de engel zagen,

dat het pad is te lang,

de heuvel te steil en

je ademhaling werd moeilijk,

legde ze hun armen om je heen

en zei:

Kom thuis!
 

2007

2004

2011

 

2010

2009

2009

2007

2002

2004

2011

2002

2008

2005

2005

2006

2010

2005

2008

2006

2010

2009

Aan deze kant van de hemel is een plaats die regenboogbrug heet. 

Wanneer een geliefd huisdier overlijdt gaat het naar de regenboogbrug. Er zijn weiden en heuvels voor onze speciale vrienden, zodat ze samen kunnen rennen en spelen. Er is een overvloed aan eten, drinken en zonneschijn en onze vrienden zijn er gelukkig.

Dieren die ziek en oud waren worden weer gezond en sterk, dieren die gewond of verminkt waren worden heel gemaakt, zoals wij ze ons herinneren in onze dromen van dagen die voorbij zijn. De dieren zijn blij en tevreden; er is maar een ding wat ze missen; die speciale persoon waar ze zo aan gehecht waren, die ze achter moesten laten.

Ze spelen en rennen samen, maar de dag komt dat er een plotseling stopt en in de verte staart. De heldere ogen oplettend, het lijf trilt van verwachting. Ineens rent hij van de groep weg, vliegt over het gras zijn benen dragen sneller en sneller.

Hij heeft ons gezien en wanneer wij en onze speciale vriend eindelijk weer samen zijn, omhelzen wij elkaar in een vreugdevolle hereniging, nu verlaten wij elkaar nooit meer.

De blijde kussen regen over ons gezicht, de handen strelen dat geliefde hoofd en eens te meer kijk je in de ogen van je lieveling, die je zo lang hebt moeten missen, maar nooit bent vergeten.

                En dan gaan wij samen over de regenboogbrug.  

 

Ik zie je terug lieverd